Medijsko središče

Sporočilo za javnost

Odziv na lažne informacije o tečaju srbohrvaščine

Srpenica, 30. marca 2023  

Na družbenih omrežjih in v medijih se je pojavila lažna informacija, da bodo v podjetju TKK začeli izvajati obvezne tečaje »srbohrvaščine«. Informacije niso točne. Dopis je bil prvoaprilska šala dveh zaposlenih, ki dejanje obžalujeta.

»Dva sodelavca v podjetju TKK, ki ju ne želimo izpostavljati, sta v šali na oglasno desko pripela obvestilo, da bo podjetje, zaradi lažjega sporazumevanja med sodelavci, organiziralo obvezne tečaje 'srbohrvaščine'«, pojasnjuje Marko Štrukelj, vodja produktnega vodenja in marketinga. »Šlo je za prvoaprilsko šalo, sodelavca sta se za dejanje že opravičila, vodstvo pa nastalo situacijo obžaluje. O tovrstnih tečajih nismo nikoli razmišljali,« dodaja.

 »Predstavniki sindikata in vodstvo podjetja smo se s sodelavcema pogovorili, izrazila pa sta veliko obžalovanje za nastalo situacijo. Šlo je za šalo, njun namen ni bil, da bi lažen dopis zaokrožil po družbenih omrežjih in medijih,« pojasnjuje vodja sindikata zaposlenih, Ljubo Rot.

Podjetje, ki je sicer od leta 2013 del belgijske Družbe Soudal, največjega svetovnega proizvajalca poliuretanske pene za gradbeno kemijo, ima dolgoletno tradicijo, njegovi začetki segajo vse do leta 1850. Danes je TKK eno izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev poliuretanske pene, ki zaposluje 290 ljudi.

»Večina naših sodelavcev prihaja iz našega lokalnega okolja. Nekaj zaposlenih – okoli 11 odstotkov – pa je tujih delavcev. Tem sodelavcem omogočamo možnost udeležbe brezplačnih tečajev slovenščine za tujce, saj jim želimo čimbolj olajšati prilagajanje na novo življenjsko in delovno okolje. Nekatere izmed njih je navedena šala prizadela, sodelavca in tudi vodstvo smo se jim tudi že opravičili, prav tako sodelavki, katere ime je bilo objavljeno v lažnem dopisu,« še dodaja Štrukelj.

Sporočilo za javnost in zaposlene

Srpenica, 30. marca 2023

Danes zjutraj smo bili obveščeni, da na spletnih omrežjih kroži dopis, v katerem podjetje TKK organizira obvezen tečaj srbohrvaškega jezika.

Dopis, ki se je v sredo 29. 3. 2023 popoldan pojavil na eni od oglasnih desk na sedežu podjetja TKK ni avtentičen in  ne prihaja s strani vodstva podjetja. Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih.

Situacijo v podjetju raziskujemo in bomo v nadaljevanju ustrezno ukrepali.

***

Več informacij:

TKK d.o.o.

Manja Robič-Zima

E: manja.robic.zima@tkk-group.com

M: 040 352 498

Sporočilo za javnost

Srpenica, 26. aprila 2022

Sporočamo nove informacije v zvezi z dogodkom 21. 4. 2022, ko je prišlo do izlitja surovine v reko Sočo. Surovina, ki je iztekla v reko Sočo, se imenuje BUILDENT WR-750. Podatki iz varnostnega lista jamčijo, da gre za nenevarno snov, brez oznak o nevarnostih, ki ni škodljiva življenju v reki. Po znanih podatkih je izteklo deset ton surovine.

Danes smo iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano prejeli uradne rezultate o kakovosti odvzetih vzorcev. Že takoj 21. 4. 2022 smo naročili vzorčenje reke Soče na treh različnih lokacijah do Tolmina. Uradni rezultati, ki smo jih prejeli danes, na osnovi kemijske analize potrjujejo, da je prišlo do izlitja nenevarne surovine Buildent WR-750, da splošni parametri vode v Soči ne izkazujejo nevarnih lastnosti ter da test na strupenost ne izkazuje nevarnih lastnosti vode. Prav tako ni bilo ugotovljenih posebnosti, ki bi kazali na vpliv morebitnega onesnaženja na vzorcu vode, ki je bil odvzet iz vodarne Močila v Anhovem.

Naj povzamemo. 21. 4. 2022 zjutraj smo bili obveščeni, da je del reke Soče pod tovarno, kjer so brzice, precej spenjen. Takoj smo začeli s preventivnimi ukrepi in pregledom za odkrivanje vzroka. Žal smo ugotovili, da je zaradi človeške napake prišlo do izlitja naše surovine v reko. Intervencija je bila zaključena v četrtek, 21. 4. 2022 zvečer, s strani civilne zaščite pa je bila Soča odprta za plovbo v petek, 22. 4. 2022 ob 10.00. Pogina rib ni bilo, po uradnih informacijah življenje v reki ni bilo ogroženo.

V TKK smo že začeli s sprejemanjem vseh potrebnih ukrepov, da do podobnega dogodka ne bi več prišlo.

***

Več informacij:

TKK, d. o. o.

Manja Robič-Zima

E: manja.robic.zima@tkk-group.com

M: 040 352 498

Sporočilo za javnost

Srpenica, 22. aprila 2022

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni, da je del reke Soče, kjer so brzice, precej spenjen. Takoj smo začeli s preventivnimi ukrepi in pregledom za odkrivanje vzroka. Žal smo ugotovili, da je zaradi človeške napake prišlo do izlitja naše surovine v reko. Po podatkih iz varnostnega lista gre za nenevarno snov, brez oznak o nevarnostih in ni škodljiva življenju v reki.  

V sredo zvečer, 20. aprila 2022 in ponoči so naši sodelavci pretakali omenjeno surovino, ki jo potrebujemo pri izdelavi dodatkov za betone, v 20 m3 rezervoar. Zaradi odprtega ventila na rezervoarju je surovina iztekla. Večina te snovi se je na srečo ujela v drugem varovalnem bazenu, ki ima 18 m3.

Sistemi varovanja so večinoma delovali, saj smo večino izlite snovi ujeli v naše varnostne bazene, del snovi pa se je razlil prek varnostnih bazenov in stekel v reko. Varnostni bazeni so bili redno vzdrževani in nazadnje pregledani 30. novembra 2021. V njih danes razen te surovine in vode ni bilo ugotovljene nobene druge snovi.

Soča je bila v sredo, 21. aprila 2022, zaprta za plovbo, danes, 22. aprila 2022, dopoldan pa so jo po odobritvi civilne zaščite Bovec ponovno odprli. S strani Gasilske zveze Kobarid je bila danes odstranjena tudi zaščitna zavesa. Pogina rib ni bilo, po naših informacijah življenje v reki ni ogroženo. Naročili smo vzorčenje reke na treh različnih lokacijah do Tolmina, rezultate iz nacionalnega laboratorija pa naj bi predvidoma dobili v petek. Vse dosedanje analize so pokazale, da je voda ustrezna.

TKK si pri poslovanju prizadeva zagotoviti največjo možno procesno varnost in zdravje zaposlenih v podjetju, prebivalcev v okolici podjetja ter varstvo okolja. Zavezujemo se, da bomo tudi tokrat sprejeli vse potrebne ukrepe, da do podobnega dogodka ne bo več prišlo.

***

Več informacij:

TKK d.o.o.

Manja Robič-Zima

E: manja.robic.zima@tkk-group.com

M 040 352 498

 

Sporočilo za javnost, oktober 2017

Praznovanje 70. obletnice obstoja podjetja

Na praznovanju 70. obletnice obstoja podjetja TKK  smo v soboto 7. oktobra dvestotim gostom iz štirinajstih evropskih držav izrekli dobrodošlico v sončnem Portorožu na slovenski obali. Sproščeno druženje smo začinili z izletom v bližnji Piran in soline, zaključili pa z večerno slovesnostjo, namenjeno praznovanju visokega jubileja, ki pa je imel tudi globlje sporočilo.

Sporočilo za javnost, avgust 2017

Objava neresnične informacije o delovanju podjetja TKK

V preteklem vikendu so se na družbenih omrežjih in v prispevku na POP TV širile nepreverjene in neresnične informacije o delovanju podjetja TKK. Podjetju je bilo očitano, da spušča v reko Sočo odplake, kar je bilo podprto tudi z amaterskim video posnetkom, v prispevku na POP TV pa se bombastično sprašujejo »Ali našemu turističnemu biseru reki Soči grozi ekološka katastrofa?«.

Sporočilo za javnost, marec 2014

Uspešna predstavitev podjetja TKK na 53. mednarodnem sejmu DOM

Podjetje TKK, proizvajalec tesnilnih mas, lepil, poliuretanskih pen, tehničnih sprejev in dodatkov za beton in malto, se je s svojim proizvodnim programom uspešno predstavilo v sklopu pravkar minulega mednarodnega sejma DOM v Ljubljani. 

Več > 

Sporočilo za javnost, februar 2014

Podjetje TKK nov glavni sponzor NK Tolmin

Podjetje TKK, slovenski proizvajalec tesnilnih mas, lepil, poliuretanskih pen, tehničnih sprejev in dodatkov za beton in malto, z letom 2014 postaja nov glavni sponzor NK Tolmin, po katerem se bo odslej tudi imenovala članska ekipa – NK TKK Tolmin.

Več >