Tekapur Insulation Adhesive (pištolska)

Za lepljenje izolacijskega materiala na gradbene površine.

Tekapur Insulation Adhesive je nizko ekspandirajoča enokomponentna poliuretanska pena namenjena za pritrjevanje izolacijskih materialov s pomočjo montažne pištole. Utrjuje z zračno vlago.

Primerno je za enostavno, hitro, čisto in učinkovito lepljenje stiropora, stirodura in kamene volne na različne gradbene podlage (beton, opeka, les). Skladen je z evropskimi smernicami ETAG 004. Omogoča hitro napredovanje del in dodatno toplotno izolacijo.

Certifikati
Pakiranje

Aerosol doza: 750 ml

Področje uporabe

Podlage, na katere se lepi izolacijske plošče, morajo biti trdne, ravne in čiste. Pred nanosom se priporoča navlažitev površin z vodo. Vlaženje je pomembno, saj močno izboljša oprijem in pospeši hitrost lepljenja. Optimalna temperatura doze pri uporabi je 20 - 25 °C. Tekapur Insulation Adhesive najprej nanesemo na robove in nato na površino plošče v obliki črke W. Točna dozacija poliuretanskega lepila omogoča manjšo porabo. Z eno dozo se lahko pritrdi 12 - 16 m2 izolacije.

Minuto po nanosu poliuretanskega lepila na izolacijsko ploščo, le-to pritrdimo na zid. Po pritrditvi plošče se ekspanzija poliuretanskega lepila ustavi. Uravnavanje izolacijske plošče je možno max. 10 do 15 min po pritrditvi na zid. Površine z večjimi neravninami je potrebno predhodno izravnati z grobo apneno cementno malto. V primeru točkovne izbokline na zidu to rešimo z brušenjem izolacijskih plošč z notranje strani, tako da ostane zunanja površina ravna. V primeru, da ostanejo med ploščami reže, te lahko zapolnimo s poliuretanskim lepilom. Že po 2 urah, ko dobi poliuretansko lepilo ustrezno mehansko trdnost, lahko nadaljujemo s sidranjem in nadaljnjo obdelavo izolacijskih plošč. Dodatno pritrjevanje izolacijskih plošč je odvisno od kvalitete gradbene podlage. Na podnožju zgradbe, na starih ometih, betonu in nenosilnih podlagah je sidranje vedno potrebno.

Če prva vrsta izolacijskih plošč nima opore na betonski plošči oziroma je spodnji rob fasade višje, lahko za oporo uporabimo U profil letev, ki jo mehansko pritrdimo v nosilni zid. V primeru lepljenja izolacijskih plošč v slabih vremenskih razmerah, kot sta veter ali dež, se mora zidarski oder primerno zaščititi. Če piha veter je še posebej pomembna zaščita na robovih zgradbe. Utrjeno poliuretansko lepilo je potrebno zaščititi pred UV svetlobo.

Video predstavitev

Priponke
Iskalnik prodajalcev
Poiščite prodajalca