Tekapur Bitumen Adhesive

Za lepljenje izolacijskih materialov na zunanje strani kletnih prostorov, zaščitenih z bitumenskimi materiali.

Tekapur Bitumen Adhesive je nizko ekspandirajoča enokomponentna poliuretanska pena namenjena za pritrjevanje izolacijskih materijalov s pomočjo montažne pištole na bitumenske podlage. Utrjuje z zračno vlago.

Ima dober oprijem na stiropor, stirodur in bitumenske izolacijske materiale. Omogoča enostavno uporabo in dodatno toplotno izolacijo.

Pakiranje

Aerosol doza: 800 ml

Področje uporabe

Zaradi majhne post ekspanzije in dobrega oprijema se uporablja za pritrjevanje in lepljenje izolacijskih materialov na kletne stene zaščitene z bitumenskimi materiali.

Poliuretansko lepilo nanesemo po površini izolacijske plošče v treh horizontalnih črtah,  ki so medseboj približno enako razmaknjene. Stranska nanosa naj bosta 3 - 5 cm od roba plošče. Pred lepljenjem počakamo 1 minuto da lepilo ustrezno ekspandira in ploščo rahlo pritisnemo na podlago. V naslednjih 10 do 15 minut lahko še poravnamo pritrjeno ploščo. Vse odprtine in fuge nastale pri lepljenju lahko zapolnimo z istim lepilom. Plošče moramo ustrezno sidrati ali jih najkasneje 14 dni po uporabi lepila, zasuti z zemljo oziroma ustreznim drenažnim materialom, kajti lepilo je namenjeno le kot pomoč pri pritrjevanju plošč.

Z eno 800 ml dozo se lahko pritrdi ca. 8-12 m2 izolacije.

Priponke
Iskalnik prodajalcev
Poiščite prodajalca