Podjetje TKK predstavlja svetovno novost, kako prihraniti energijo: TIOELAST TM IZO CBS®

Srpenica, 25. 10. 2013
Podjetje TKK se udeležuje letošnjega sejma Vitrum, ki poteka v Milanu od 23. do 26. oktobra. Na sejmu se bodo predstavili s svojo inovativno dvokomponentno polisulfidno tesnilno maso z nizko toplotno prevodnostjo za uporabo v steklarski industriji. Z novim izdelkom, TIOELAST TM IZO CBS®, ta slovenski proizvajalec tesnilnih mas, lepil, poliuretanskih pen, tehničnih sprejev in dodatkov za beton in malto ponuja rešitve, ki pripomorejo k nižji toplotni prevodnosti in – kar je najpomembnejše – pomagajo varčevati z energijo.
Vitrum je bienalni mednarodni sejem strojev, opreme in sistemov za proizvodnjo ravnega in votlega stekla, drugega stekla in končnih izdelkov za industrijo. Letos poteka v Milanu od 23. do 26. oktobra. S široko paleto specializiranih izdelkov (Tioelast TM IZO CBS, Tioelast TM, Butmelt, Tekasil T, Tekasil T 2K, Tekasil WB 2K in Tekaflex PU 2K) podjetje TKK ponuja celostne rešitve za termoizolacijsko steklo in tesnjenje dilatacijskih reg.

TIOELAST TM IZO CBS®

Največ toplote se izgubi prek okvirja izolacijske steklene enote. Da bi izboljšali toplotno prevodnost, se aluminijasti okvirji oz. distančniki nadomeščajo s kovinsko-polimernimi hibridi. Toplotna prevodnost najboljšega hibridnega distančnika znaša 0,18 W/mK, medtem ko je toplotna prevodnost najboljšega komercialnega polisulfida 0,40 W/mK.

Toplotna prevodnost tradicionalne dvokomponentne polisulfidne tesnilne mase je trenutno višja od toplotne prevodnosti najboljšega distančnika, zato so pri podjetju TKK razvili novo in izboljšano polisulfidno tesnilno maso z nižjo toplotno prevodnostjo: TIOELAST TM IZO CBS®.

Preprost izračun je pokazal, da se vrednost prehoda toplote lahko zniža za 7 odstotkov v primeru dvojnega termoizolacijskega stekla in kar za 14 odstotkov v primeru trojnega termoizolacijskega stekla, če uporabimo novo polisulfidno tesnilno maso TIOELAST TM IZO CBS® v kombinaciji s plastičnim distančnikom.

Uporaba novega izdelka TIOELAST TM IZO CBS® izboljša izolacijo na robovih izolacijske steklene enote do 14 odstotkov in ima zelo nizek koeficient prenosa pare in plinov. Hitro sušenje izdelka omogoča hitro premikanje in hitro montažo steklene enote (že po šestih urah). Zaradi opisanih lastnosti je izdelek primeren za ročno, avtomatsko, pnevmatsko in hidravlično uporabo.

Tesnilna masa TIOELAST TM IZO CBS® je pridobila certifikate inštituta IFT Rosenheim in zavoda ZAG Ljubljana.

Več informacij:

Mitja Costantini
Marketing manager
e-mail: m.costantini@tkk.si
tel.: +386 41 781 336

O skupini TKK

Podjetje TKK, ki je bilo ustanovljeno leta 1947, je aktivno na področju gradbene kemije v več kot petdesetih državah po svetu. S svojimi podružnicami v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Bolgariji in Rusiji je vodilno ime v Jugovzhodni Evropi na področju proizvodnje tesnilnih mas, poliuretanskih pen, lepil in kemijskih dodatkov v gradbeni industriji z letno prodajo v višini 50 milijonov evrov. Podjetje si je pridobilo ugled proizvajalca visokokakovostnih izdelkov, kar potrjuje tudi naš moto "pravi prijatelj vseh mojstrov". Obiščite našo spletno stran na: www.tkk.si